Pokémon GO viralliseksi lajiksi turnauskaudella 2022

Viralliset Pokémon-turnaukset käynnistyvät jälleen alkuvuodesta 2022, ja korttipelin, videopelin ja Pokkénin lisäksi myös Pokémon GO otetaan ensimmäistä kertaa mukaan viralliseksi kilpailulajiksi. Kaikkien turnauksiin osallistujien on noudatettava Pokémonin koronaohjeita, joihin kuuluvat muun muassa kasvomaskit, hyvä käsihygienia ja turvavälit. Kaikki kaudella 2020 ansaitut pisteet siirtyvät kaudelle 2022.

Palkinto- ja pisterakenne kaudella 2022 tulee vastaamaan suurilta osin vuoden 2020 rakennetta. Koska turnauskausi on tavallista lyhyempi, kaudella ansaituilla pisteillä voi ansaita matkapalkinnon ainoastaan Pohjois-Amerikan mestaruuskilpailuihin. Euroopan mestaruuskilpailuihin, jotka järjestetään huhtikuussa 2022, matkapalkintoja ei tällä kaudella jaeta. Pokkénin Euroopan ja Pohjois-Amerikan mestaruuskilpailut järjestetään myös kaudella 2022, ja niistä voi voittaa matkapalkinnon maailmanmestaruuskilpailuihin.

Pokémon GO:n ensimmäiset karsintaturnaukset pidetään ensi vuonna tietyissä Regional ja International Championships -turnauksissa, ja niissä on jaossa kutsuja maailmanmestaruuskilpailuihin. Kunkin osallistujan Pokémon GO -tili täytyy olla linkitetty Trainer Club -tiliin – linkitysmahdollisuus aukeaa loppuvuodesta 2021 ja ilmoittautuminen ensimmäisiin tapahtumiin tammikuussa. Pelaajille, jotka ovat saavuttaneet Legend Rankin kaudella 9, tarjotaan mahdollisuus ilmoittautua turnauksiin etukäteen. Turnaukset pelataan Great League -formaatissa ja ne ovat avoimia Senior- ja Master-ikäluokkien pelaajille. 

Lue koko uutinen täältä ja Play!Pokémon koronaohjeistus täältä.