Standard-formaatin rotaatio tapahtuu tänään

Kerran vuodessa Pokémon Organized Play poistaa korttipeliturnausten Standard-formaatista vanhimmat korttisarjat. Vuoden 2024 päivitys eli rotaatio tapahtuu tänään, ja tästä päivästä lähtien kortit, joiden alakulmassa on E-merkintä, eivät enää ole turnauslaillisia Standard-formaatissa. Turnauslaillisia ovat F-, G- ja H-merkinnät ja mahdolliset tulevat uudet merkinnät. Kortin laillisuuteen vaikuttaa aina nimenomaan kirjainmerkintä, ei sarja jossa se on julkaistu. Uudet kortit tulevat turnauslaillisiksi tutun aikataulun mukaan, yleensä kaksi viikkoa niiden julkaisun jälkeen. Pokémon TCG Livessä rotaatiomuutos on ollut voimassa jo 21.3. lähtien.

Korttien vanhemmat versiot ovat silti turnauslaillisia, jos kortista on olemassa turnauslaillinen versio, jonka ja nimi ja toiminnallisuus ovat samat. Sama koskee E-merkittyjä kortteja, joista on olemassa uudempi versio turnauslaillisella kirjainmerkinnällä.

Expanded-formaatti pysyy ennallaan sisältäen edelleen kaikki kortit Black & White-sarjasta lähtien.

Lue lisää: Standard-formaatin rotaatio tapahtuu tänään

Paikalliset VGC-turnaukset alkavat jälleen

Paikallisten videopeliturnausten alkua tällä kaudella on odotettu jo hyvän aikaa, mutta nyt niitä vihdoinkin taas tulee: tästä kuusta eteenpäin sekä Premier Challengeja että Midseason Showdowneja saa taas järjestää. Tuttuun tapaan Premier Challengeja järjestetään kerran kuussa ja Midseason Showdowneja neljä kertaa vuodessa. Turnaukset pelataan Scarlet- ja Violet-peleillä, ja tällä hetkellä käytössä ovat Regulation Set E -säännöt.

Ensimmäinen turnaus järjestetään Helsingissä Poromagiassa 28.10. ja lisää turnauksia loppuvuodelle ilmaantuu turnauskalenteriin piakkoin.

Lisäohjeita turnauksiin osallistumisesta löydät täältä.

Viralliset turnaukset Pokémon-liigoissa käynnistyvät uudelleen

Pitkän odotuksen jälkeen paikalliset turnaukset, joista voi ansaita Championship-pisteitä kohti kutsua maailmanmestaruuskisoihin, tekevät paluun! Huhtikuusta eteenpäin korttipelaajat pääsevät jälleen osallistumaan Pokémon-liigoissa järjestettäviin kuukausittaisiin League Challenge -turnauksiin sekä neljännesvuosittain järjestettäviin League Cup -turnauksiin. Videopelin puolella Premier Challenge -turnaukset käynnistyvät uudelleen touko-kesäkuussa.

Liigojen valtuudet järjestää turnauksia määräytyvät aiemman aktiivisuuden perusteella, eikä kaikissa liigoissa vielä välttämättä pysty järjestämään kaikkia turnauksia. Tiedot Suomessa järjestettävistä turnauksista lisätään tapahtumakalenteriin tietojen tarkentuessa.

Lue lisää: Viralliset turnaukset Pokémon-liigoissa käynnistyvät uudelleen

Team Challengen neljäs kausi alkaa

Online-korttipeliturnaussarja Team Challenge jatkuu tänä syksynä jo neljännellä kaudella. Turnauksessa pelikaupat järjestävät neljä karsintaa, joiden voittajista muodostuu kaupan joukkue, ja nämä joukkueet pelaavat jatkokierroksilla muiden maiden joukkueita vastaan. Aiemmista kausista poiketen karsinnat voi järjestää joko TCG Onlinen kautta tai fyysisesti liikkeessä, mutta jatkokierrokset pelataan edelleen kokonaan verkossa.

Lue lisää: Team Challengen neljäs kausi alkaa

Play!Pokémon Team Challengen kolmas kausi alkaa

Play! Pokémon Team Challenge -korttipeliturnaus saa jatkoa! Maailmanlaajuisessa turnauksessa Pokémon-liigoja järjestävät pelikaupat kokoavat oman neljän hengen joukkueensa taistelemaan paremmuudesta muita kauppoja vastaan. Karsinnat pelataan tammikuusta toukokuuhun 2022, ja jatkokierrokset ja finaali kesän ja syksyn aikana. Suomen turnaukset alkavat ensi viikolla, ja tällä kertaa pelaajat voivat osallistua kolmen eri pelikaupan turnauksiin. Tällä kertaa karsintaturnauksia on mahdollista järjestää myös pelikaupoissa niissä maissa, joissa fyysiset turnaukset on sallittu, mutta Suomen turnaukset järjestetään tuttuun tapaan verkossa Pokémon TCG Online -pelialustalla. Turnaus on avoin kaikille Master-ikäluokan pelaajille, ja suomalaiset pelaajat voivat osallistua kaikkiin Suomen turnauksiin asuinpaikastaan riippumatta.

Lue lisää: Play!Pokémon Team Challengen kolmas kausi alkaa