Pokémon TCG -muutoksia Sword & Shieldin julkaisun yhteydessä

Pokémon julkaisi uudistuksia korttipeliin. Uudistukset astuvat voimaan, kun Sword & Shield tulee lailliseksi 21.2.2020.

Sääntömuutos

Jatkossa aloittava pelaaja ei saa pelata Supporter-korttia ensimmäisellä vuorollaan.

Termimuutoksia

Vanhastaan between turns-vaiheena eli vuorojen välisenä vaiheena tunnettu tapahtumasarja on nyt nimeltään Pokémon Checkup. Itse vaiheen sisältö ei muutu: vaiheessa käydään läpi special conditionit, Pokémon Checkupin aikana tapahtuvat Abilityjen ja Trainer-korttien efektit sekä mahdolliset knock outit.

Lisäksi peliin tulee termi recover, jolla tarkoitetaan special conditionista parantumista.

Korjauksia ("errata") vanhoihin kortteihin

Energy Retrieval, Lum Berry, Pal Pad, Sitrus Berry, Hyper Potion ja Quick Ball saavat erratan.

Professor's Research

Sword & Shieldissä julkaistaan Supporter nimeltään Professor's Research, jolla on sama efekti kuin Professor Sycamorella ja Professor Juniperilla. Expanded-formaatissa saa käyttää samassa pakassa vain yhtä näistä korteista. Jos jatkossa julkaistaan samanlaisia Supportereita, niille annetaan tämä sama nimi.

Uusia korttien suunnitteluperiaatteita

Sword & Shieldistä alkaen uusien korttien Resistance-lukema on −30 aiemman −20:n sijaan.

Vesityypin kortit ovat jatkossa heikkoja sähkölle, psychic-tyypin kortit darknessille ja darkness-tyypin kortit ruoholle. Keijutyyppi poistuu pelistä kokonaan; Pokémonit, jotka ovat keijutyyppiä, ovat jatkossa korteissa yleensä psychic-tyyppiä. Tämän lisäksi myrkkytyypin Pokémonit ovat jatkossa kortteina darknessia. Perusenergiaa Fairy Energy saa toistaiseksi käyttää Standard-formaatissa, mutta tämä saattaa muuttua jatkossa.

Uusiin kortteihin tulee kirjainmerkintä settilogon viereen. Näitä merkintöjä käytetään jatkossa korttien laillisuuden säätelyyn eri formaateissa.

Voit lukea alkuperäisen tiedotteen täältä: https://www.pokemon.com/us/pokemon-news/changes-coming-to-the-pokemon-tcg-with-sword-shield/